Dieter Coppens heeft drastische beslissing genomen: “Maar denk nu niet dat ik als een freak door het leven ga, hé”
Dieter Coppens heeft drastische beslissing genomen: “Maar denk nu niet dat ik als een freak door het leven ga, hé”
Foto: Photonews

Zijn trip naar Borneo voor ‘Animalitis’ heeft er flink ingehakt bij Dieter Coppens. “Het was vreselijk om zien hoe orang-oetans er slachtoffer worden van de ontbossing voor palmolie. Sinds ik terug ben, eten we thuis geen Nutella meer”, zei Dieter achteraf. Dat was een beetje kort door de bocht, zo beseft hij nu. Palmolie zit namelijk in heel wat meer producten dan enkel Nutella. Zo zit het ook in shampoo, koekjes, cake, brood, pindakaas en oplossoep.

“Ik nam Nutella als voorbeeld omdat dat bij de helft van de Belgische gezinnen op de ontbijttafel staat. Maar enkel dat chocomerk viseren zou fout zijn, zo besef ik. Ik kijk nu naar elk product om te checken of er palmolie in zit. En die probeer ik ook te vermijden”, aldus Dieter Coppens in Dag Allemaal.

“Een vriend van mij werkt in een bedrijf waar ze chocopasta’s voor verschillende merken maken, en hij geeft toe dat er wel degelijk alternatieven zijn. Maar die kosten net iets meer en de producenten kiezen liever voor het goedkoopste. De palmolie, dus. Maar denk nu niet dat ik als een freak door het leven ga, hé. Mijn kinderen eten ook nog hun favoriete koekje. Maar ik probeer er wel bewuster mee om te springen en waar mogelijk andere keuzes te maken.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.