Sandy Tura ziet iets gebeuren bij haar vader Will Tura: “Toen ik dat zag, wist ik genoeg”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Dat Will Tura toch weer op het podium zou staan na zijn ‘afscheid’ kwam voor dochter Sandy Blanckaert niet als een verrassing. Zij voelde ’t al aankomen op 11 juli, vlak na z’n ‘laatste’ optreden.

“Toen ik pa bezig zag op 11 juli, tijdens dat gelegenheidsoptreden voor de Vlaamse feestdag, wist ik genoeg. Ik zag hem openbloeien, hij zag er in één klap twintig jaar jonger uit. Dus zolang hij zich goed genoeg voelt, mag hij dit blijven doen”, zegt Sandy Tura in Dag Allemaal.

“Hij doet dit al vanaf z’n veertiende. Neem hem dit af, en het voelt aan alsof je hem een arm van het lijf rukt. En eerlijk gezegd, ik had het ook wel stom gevonden, mocht hij definitief gestopt zijn zo vlak voor die mijlpaal van z’n tachtigste verjaardag.”

Will Tura zal vanaf april vijf concerten geven. “Er zijn nog veel andere voorstellen geweest. Heel grootse dingen ook. Maar ik vind dat papa het verdient, na zoveel jaren keihard werken, om nu eens echt iets te doen waar hij zich honderd procent goed bij voelt. Zonder extra stress, volledig in z’n comfortzone. En dan help ik graag mee om dat op poten te zetten”, klinkt het.