Vlaams minister van milieu Zuhal Demir heeft bedenking over Anuna en Greta: "Ze moeten daar dringend mee stoppen"
PMN
Vlaams minister van milieu Zuhal Demir heeft bedenking over Anuna en Greta: "Ze moeten daar dringend mee stoppen"
Foto: Photonews

Zuhal Demir is de nieuwe Vlaamse minister van milieu. Ze heeft zo haar bedenkingen over Anuna De Wever en Greta Thunberg.

Het is Zuhal Demir niet ontgaan dat Greta Thunberg al veel kritiek over zich heen heeft gekregen. “Toen ik de bagger zag die ze kreeg na haar emotionele speech voor de VN, was ik oprecht bezorgd om haar. Ik ben ook moeder, en die meisjes krijgen te weinig bescherming tegen al die harde reacties”, bedenkt Demir zich in Humo.

“De media maken zich ook schuldig. Anuan en Greta zijn nog kindersterretjes en de media is bezig met hun gulzig op te vreten. Als ze met een zeilboot de oceaan oversteken voor een klimaattop in Chili die uiteindelijk wordt afgelast, maken zich daar vrolijk over. We vergeten dat die jongeren hun nek uitsteken voor de goede zaak.”

“De boodschap die ze brengen is goed, maar de toon is te negatief. Al die doembeelden en criminalisering van mensen die niet meteen hun leven overhoop willen halen, schrikt af.”

“Greta beschuldigde de vorige generaties ervan dat ze haar wereld kapot hebben gemaakt? Wat ben je daar nu mee? De klimaatjongeren zouden meer bereiken als ze stoppen met mensen te schofferen. Het is hun verdienste dat de wereld is wakker geschud, nu is het tijd om een draagvlak te creëren voor haalbare maatregelen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.