Het zit opnieuw volledig scheef tussen prins Laurent en koning Filip: 'Dat is zijn grootste frustratie'
Het zit opnieuw volledig scheef tussen prins Laurent en koning Filip: 'Dat is zijn grootste frustratie'
Foto: Photonews

Prins Laurent komt niet naar het jaarlijkse kerstconcert op het koninklijk paleis in Brussel. Hij heeft de uitnodiging van koning Filip en koningin Mathilde af­geslagen. Vorige week bleef hij ook mysterieus weg van Koningsdag, nog zo’n belangrijke familiebijeenkomst.

Volgens ingewijden is de relatie van Laurent met Filip weer bekoeld. In een interview van enkele maanden geleden beklaagde hij er zich over dat zijn oudere broer vanaf hun kindertijd “meer aandacht en kansen kreeg”.

Maar zijn grootste frustratie ging over de Belgische regering. In zijn ogen hielp die hem niet de 50 miljoen terug te eisen die Libië aan zijn vzw is verschuldigd. Begin dit jaar schreef hij daar nog een vlammende brief over aan toenmalig premier Michel (MR). Laurent bleef ook in 2017 weg van het kerstconcert, kwaad als hij was omdat het parlement zijn dotatie had ingeperkt na een zoveelste conflict.

“Neen, dit is geen protestactie”, verklaart prins Laurent. “Ik heb dan een privéafspraak.” Het is de tweede belangrijke familiebijeenkomst die hij mist. Hij bleef vorige week vrijdag ook weg van Koningsdag. “Ook toen had ik andere dingen te doen.” Over de aard van zijn beide privé­afspraken wenste hij geen details te geven.

Meer nieuws

Meer nieuws

.