Zuhal Demir openhartig over heel zware klap: “Ik kreeg zelfs donkere gedachten”
Zuhal Demir openhartig over heel zware klap: “Ik kreeg zelfs donkere gedachten”
Foto: Photonews

In Story vertelt kersvers Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) over het verlies van haar mama. Zij stierf toen Zuhal zelf nog maar net mama was geworden van haar dochter Rozanne (bijna 2).

“Iedereen sprak over ‘de roze wolk’, ik hoorde blij te zijn. Mensen wisten niet goed wat te zeggen: proficiat of innige deelneming. Maar Rozanne heeft mij op moeilijke momenten getroost, net als de rest van mijn familie. Zij bracht ons weer aan het lachen. Maar mama verliezen vond ik heel onrechtvaardig. Ik kreeg zelfs donkere gedachten en wou door iedereen met rust gelaten worden”, vertelt Zuhal Demir in Story.

“Het blijt moeilijk zonder mama, de dood aanvaarden is lastig. Vaak wordt gezegd: dat hoort bij het leven. Daar werd ik in het begin kwaad van. Mama is veel te jong gestorven, ze was maar drieënzestig. Rozanne zou met haar oma leuke dingen moeten doen. Het gebeurt nog altijd dat ik denk: ik ga mijn ma eens bellen… Rozanne en ik bezoeken vaak haar graf en dan vertellen we van alles. We hopen dat ze alles zo’n beetje meemaakt van bovenaf.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.