Gert Verhulst zal dit moment nooit meer vergeten: “Ik ben doodsbang geweest”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het heeft Gert Verhulst bloed, zweet en ja, zelfs tranen gekost om de proeven voor ‘De Battle’ onder de knie te krijgen. In dit VIER-programma neemt hij het samen met James Cooke op tegen Nederlanders Katja Schuurman en Najib Amhali in vier categorieën: een breinopdracht, een behendigheidsproef, een stunt én een shownummer. Vooral dat laatste was fysiek heel zwaar voor Gert.

“Die Irish Dance-choreografie heeft me twee operaties opgeleverd aan de meniscus. Mijn knie was overbelast. En ik zit nog steeds met een hernia, ook een onrechtstreeks gevolg. Ik moet het nog een goede maand kalmer aan doen, dan hoop ik volledig hersteld te zijn”, vertelt Gert Verhulst in Story.

“Ik woog eigenlijk tien kilo te veel voor die proef, want je moet voortdurend springen. En ik ben jammer genoeg niets afgevallen tijdens de opnames. Mijn conditie is nu wél in orde. En ik heb mezelf overwonnen. We moesten leren koorddansen, maar ik heb hoogtevrees. En dan over zo’n touwtje lopen op 3,75 meter hoogte... Ik was doodsbang. Maar als je dat dan toch doet en het lukt, dan is dat een ongelooflijk gevoel.”