Weerman doet geen fijne vaststelling op de weerkaarten: “Daar vrees ik voor”

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Vannacht zijn er een aantal brede opklaringen. Daardoor wordt het opnieuw erg koud, tot -2 in Vlaanderen en -4 in de Ardennen. Enkel aan zee blijven de temperaturen nog net positief. Morgenochtend wordt het dus opletten voor gladheid. VRT-weerman Bram Verbruggen onthult op Radio 2 wat de komende dagen ons brengen.

“Morgen start de dag erg fris, met ook wat ochtendgrijs. We krijgen heel ander weer. De zon zal veel minder van de partij zijn. Het blijft droog, met af en toe mogelijk een opklaring, maar het blijft overwegend bewolkt. ’s Avonds en ’s nachts kan het licht beginnen regenen.”

“Vrijdag wordt opnieuw een betere dag, met een aantal opklaringen afgewisseld met wolkenvelden. Het wordt iets zachter. De maxima klimmen tot 10 graden. Dat is 2 graden boven het langjarig gemiddelde.”

“Ook zaterdag verwachten we zachte temperaturen, bij maxima tot 12 graden. Het wordt die dag bewolkter, met af en toe wat lichte regen. Zondag wordt een drogere dag met meer zon. Later op de dag komen er meer wolken. En dan vrees ik dat we gaan vervallen in een wisselvallig weertype. Begin volgende week kunnen we ons aan veel wolken en een sterke wind verwachten, maar het blijft zacht.”