Josjes grote droom kan binnenkort in vervulling gaan: “Koningin Mathilde houdt ervan”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Josje Huisman heeft met het Belgische kledingmerk Xandres een hoed op de markt gebracht. Het liefst wil ze haar creatie op het hoofd van onze koningin zien, en daar wil couturier Edouard Vermeulen van het Belgische modehuis Natan haar graag bij helpen. Dat vertelt hij in TV Familie.

“Vijf jaar geleden ben ik hoeden beginnen te maken”, zegt Josje Huisman. Ze zou graag zo’n hoed naar koningin Mathilde of Máxima opsturen. “Goh, mijn hoed op hun hoofd: dat zou een droom zijn die uitkomt. Ik ben een royalty-liefhebber. Koninklijke trouwpartijen zijn een inspiratiebron voor mij: daar draagt iederéén een hoed.”

Couturier Edouard Vermeulen van het prestigieuze Belgische modehuis Natan werd bijna 20 jaar geleden benoemd tot hofleverancier. Het overgrote deel van Mathildes kleding waarmee we haar tijdens haar publieke opdrachten zien is van Vermeulens hand. Hij is fan van Josjes hoed: “Josje mag trots zijn”, klinkt het. “Het is een wat eenvoudige maar stijlvolle hoed.”

Volgens Vermeulen is het zeer realistisch dat Mathilde de hoed zou dragen. “Josje mag altijd zo’n hoed tot bij mij in de winkel in Brussel brengen. Ik wil hem gerust aan de koningin tonen. En je moet weten: zij houdt van eenvoudige hoeden. En ze wil zoveel mogelijk Belgisch dragen, wat haar siert. Dus ja, die hoed van Josje en Xandres maakt zeker wel kans, hoor.”