Silvia Claes kruipt door het oog van de naald: “Dan is ze op slag dood”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Het was vorige week schrikken. Toen kwam er het nieuws dat actrice Silvia Claes, die we kennen als Trudy uit Familie, betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval.

De klap was gigantisch. “Mevrouw Claes wilde links afdraaien richting Nossegem”, legt korpschef korpschef Filip Van Steenbergen uit in Dag Allemaal . “Ze is daarvoor de voorsorteerstrook op ’t kruispunt opgereden. Daar moet je voorrang verlenen aan het tegenliggende verkeer.” 

“Net toen ze afdraaide, is mevrouw Claes aangereden door een vrachtwagen die zeventig per uur reed (de toegelaten maximumsnelheid, nvdr). De vrachtwagen was volgeladen met dakpannen en kon onmogel?k t?dig remmen. De impact was enorm, de auto is pas veertig meter verder tot stilstand gekomen.’”

“Als de vrachtwagen haar auto aan de bestuurderskant had geraakt, vrees ik dat ze op slag dood was geweest’, zegt h?. ‘Toen de politie aankwam, zat mevrouw Claes gekneld en zwaargewond in haar wagen. Het dak moest worden opengeknipt om haar uit het voertuig te bevr?den. Er was toen en er is nu gelukkig geen sprake van een levensbedreigende situatie."