Jeroen Meus vreest het ergste: “Dit kan niet eeuwig blijven duren”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanavond is er de 2.000ste aflevering van ‘Dagelijkse Kost’. Zo presenteert Jeroen Meus het langstlopende kookprogramma op televisie.

"Al vind ik het ook een beetje vreemd om er een 'bravo' voor te krijgen. Een klinkerlegger die aan zijn 2.000ste straat begint, krijgt ook geen bloemen. Ach, ik ben vooral blij dat ik na al die jaren nog steeds trots kan zijn op het programma”, reageert Jeroen Meus in Het Laatste Nieuws.

Op 20 september 2010 werd de eerste aflevering van ‘Dagelijkse Kost’ uitgezonden. "Die kan ik me nog herinneren alsof het gisteren was. Een snelle pasta met pancetta en kerstomaatjes. Die 2.000 afleveringen zijn voorbijgevlogen. Maar als ik terugdenk aan die periode in mijn eigen leven, lijkt het wel een eeuwigheid. Ik woonde nog op mijn appartementje en we sliepen op een bed gemaakt van vier houten paletten. Mijn zoon was er nog niet, ik was nog niet getrouwd, ik werkte na de opnames nog in mijn eigen restaurant... Niet te vergelijken." 

Jeroen Meus dacht verschillende keren aan stoppen. "Het was een groot monster dat mijn leven bepaalde en er zijn momenten geweest dat ik dacht aan stoppen. Maar dat gevoel heb ik nu al lang niet meer. Ik ben rustiger geworden en mijn leven is meer in balans. Ik kan zelfs al voorzichtig denken aan de 3.000ste aflevering. Al besef ik ook heel goed dat tv-carrières niet eeuwig duren.