Anuna De Wever heeft geen goed nieuws te melden: "Dat is echt geen optie"
PMN
Anuna De Wever heeft geen goed nieuws te melden: "Dat is echt geen optie"
Foto: Photonews

Begin december vindt in de Spaanse hoofdstad Madrid de 25ste VN-klimaatconferentie plaats. Klimaatactiviste Greta Thunberg zal er zijn en ook Anuna De Wever wil er graag bij zijn.

Anuna De Wever heeft nu geen goed nieuws te melden. Ze vertoeft momenteel nog in het Amazonewoud en kan onmogelijk tijdelijk in Madrid geraken.

De Belgische activisten van Youth for Climate, Anuna De Wever, haar oudere zus Josefien Hoerée en Adélaïde Charlier vinden het bijzonder jammer. “Anuna, Josefien en ik zullen COP25 niet bijwonen”, kondigt Charlier aan in een persbericht.

“We geraken er alleen als we het vliegtuig nemen, maar dat is geen optie in het kader van dit project. Een delegatie van YFC Belgium reist af naar de COP. Ze zullen de verantwoordelijkheid van onze politici en hun gebrek aan ambitie aan de kaak stellen. We kunnen de delegatie steunen en online coördineren zonder het vliegtuig te nemen', klinkt het. “Het was een moeilijke beslissing”, bekennen ze eerlijk.

De klimaatconferentie zou aanvankelijk doorgaan in Chili. Door de sociale onrust in het land gaat hele gebeuren in Madrid door.

Meer nieuws

Meer nieuws

.