Clara Cleymans haalt hard uit: “Ik word hier zo triest van”

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De geplande besparingen in de cultuursector lokken veel protest uit. Ook actrice Clara Cleymans heeft van zich laten horen. Ze haalt stevig uit in een lang bericht op Instagram.

“Rare wereld. Word zo triest te denken dat buitenproportionele besparingen kunnen worden doorgevoerd omdat hier een achterban voor bestaat. Omdat mensen steeds maar weer tegen elkaar worden uitgespeeld”, begint Clara Cleymans haar lange boodschap.

“En nu wordt er ook nog eens bewust schaarste gecreëerd. Want er is geld. En er is meermaals aangetoond dat cultuursubsidies uiteindelijk tot driemaal toe opbrengen... En dan hebben we het nog niet over de schrappingen bij kritische journalistiek... Ik dacht dat ik zulke politieke beslissingen enkel ging tegenkomen op de zwarte pagina`s van onze geschiedenisboeken.”

Clara beviel onlangs van haar tweede kindje, dus ze heeft haar handen meer dan vol. “Bon, ik klim weer op mijn roze babywolk”, besluit ze dan ook. “Maar van daar houd ik het in de gaten. Hup hup diegenen die actie ondernemen. En dank aan iedereen die meeleeft.”