Guga Baúl heeft het er nog steeds erg moeilijk mee: “Dat gemis blijft”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Je moet het maar doen: van vrijgezel naar (plus)vader van vier kinderen in amper een paar jaar tijd. En dat is exact wat Guga Baúl deed. Sinds hij een relatie begon met Tine Embrechts werd hij voltijds plusvader van Luis Oscar en Emilio en papa van Gaston en Maurice. Bovendien verhuisde hij van Oostende naar Antwerpen, iets waar Guga het nog altijd moeilijk mee heeft.

“Ik heb het nog steeds moeilijk met het feit dat ik de kust achter mij heb moeten laten. Het gemis van Oostende blijft", geeft Guga Baúl toe in Story. "Ik voelde mij in het begin ontworteld. Een boom die je verplant, heeft tijd nodig om zich weer te zetten. Maar die van mij kreeg meteen appels, peren en bladeren. Het ging allemaal te snel. Ik had het niet in de hand. En toch moest ik het aanvaarden."

"Ik voel me thuis in ons huis, maar in Antwerpen... Op een dag zou ik toch liever opnieuw naar zee verhuizen. Nu is dat gewoon praktisch niet haalbaar. Maar die weidsheid en openheid van de zee... En de luchtkwaliteit... Als ik in Antwerpen fiets, ruik ik alleen uitlaatgassen en rook. Zo jammer. Vooral omdat ook mijn kinderen die slechte lucht binnenkrijgen. Het valt me telkens weer op dat ze aan de kust beter slapen en minder ziek zijn."