Bart Kaëll over verschrikkelijke periode in relatie met Luc Appermont: “Het was de hel”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Bart Kaëll en Luc Appermont maakten hun relatie in 2010 wereldkundig, maar in werkelijkheid waren ze al veel langer samen. 41 jaar inmiddels. Het was echter niet altijd rozengeur en maneschijn. Toen ze zo’n tien jaar samen waren, ongeveer dertig jaar geleden, liet Bart weten verliefd te zijn op een ander. “Het was de hel, die periode.”

“Ik was zo verliefd geworden op een jongen uit mijn achtergrondkoor, dat ik zelfs mijn carrière on hold wilde zetten, hem zelfs al direct een auto wilde kopen”, vertelt Bart Kaëll in Het Laatste Nieuws. Hij was doodsbang om zijn partner te verliezen, wat de zanger absoluut niet wilde. Maar hij moest zijn gevoelens opbiechten. “Het was... vreselijk. Hartverscheurend.”

Appermont stelde voor dat Bart een tijdje alleen zou gaan wonen. Dat gebeurde ook, vier dagen lang. “Dat zat zo: ik had overdag met die jongen boodschappen gedaan, alles neergezet op de keldertrap, en toen ik ’s nachts doodmoe van mijn optreden terugkwam - die jongen lag te slapen - zag ik de gesmolten ijscrème van de trap druipen. Die had dus niet eens de moeite gedaan om de boodschappen uit te pakken”, aldus de zanger.

“Dat beeld was een echte eyeopener. Ik was zo geschokt door het gebrek aan respect dat ik dacht: ‘Waar ben ik mee bezig?’ Toen Luc belde en langskwam, ben ik gelijk mee met hem terug naar huis gegaan. Ik was doodblij, maar echt doodblij, dat ik verlost was van die chaos in mijn kop.”