Britse prins Andrew reageert voor het eerst op de beschuldigingen van kindermisbruik: "Ik heb mezelf de das omgedaan"
Britse prins Andrew reageert voor het eerst op de beschuldigingen van kindermisbruik: "Ik heb mezelf de das omgedaan"
Foto: Photonews

De Britse prins Andrew heeft voor het eerst een interview gegeven over zijn banden met de van kindermisbruik verdachte multimiljonair Jeffrey Epstein.

Prins Andrew wordt al jaren gelinkt aan de praktijken van Epstein. Hij zou minderjarige vrouwen opdracht hebben gegeven om seks te hebben met machtige mannen uit de kring rond hem, waaronder de prins. Een van de slachtoffers, Virginia Giuffre Roberts wees Andrew in 2014 al in een verklaring voor de rechtbank aan als misbruiker.

Voor het eerst reageert de lievelingszoon van Queen Elizabeth nu ook zelf op de geruchten. De opnames vonden plaats in Buckingham Palace. Andrew heeft zelf altijd ontkend weet te hebben gehad van het misbruik door Epstein. Tegen de BBC zegt hij nu echter er altijd spijt van te hebben gehad, dat hij niet meteen de banden met Epstein verbrak nadat de Amerikaan in 2008 was veroordeeld voor misbruik van minderjarige meisjes.

“Ik bleef hem zien, ook nadat hij was veroordeeld. Daarmee heb ik mezelf de das omgedaan, omdat dat iets is wat een lid van de koninklijke familie niet zou moeten doen. We proberen de hoogste normen en waarden na te leven. Ik heb de familie daar in de steek gelaten, zo simpel is het’’, aldus de hertog van York.

Meer nieuws

Meer nieuws

.