Erg pijnlijk voor koning Albert en koningin Paola: Dit hebben hun kinderen beslist
Erg pijnlijk voor koning Albert en koningin Paola: Dit hebben hun kinderen beslist
Foto: Photonews

Op 15 november vieren de Belgische royals naar jaarlijkse gewoonte Koningsdag in Brussel. Al vieren ze dat dit jaar met opvallend weinig familieleden, weet Het Laatste Nieuws. Koning Albert en koningin Paola zullen aanwezig zijn, maar al hun kinderen sturen hun kat. Enkel schoonzoon prins Lorenz heeft ook zijn komst aangekondigd.

Alleen koning Albert, koningin Paola en prins Lorenz zullen op Koningsdag het zogezegde Te Deum bijwonen in de kathedraal in Brussel. Prinses Astrid heeft een goede reden om afwezig te zijn. Zij leidt op dat moment een economische zending met meer dan 600 zakenmensen naar China.

Laurent en Claire, die vorig jaar wel de kerkdienst bijwoonden, waren ook nu uitgenodigd, maar lieten weten niet aanwezig te zullen zijn. Een reden daarvoor is echter niet gekend. Koning Filip en koningin Mathilde .sturen ook hun kat, maar hebben daarvoor een grondige reden. Zij zijn nooit aanwezig op het Te Deum op Koningsdag omdat het niet gebruikelijk is dat de vorsten zichzelf vieren.

Meer nieuws

Meer nieuws

.