Zanger Tom Helsen heeft een zeer radicale beslissing genomen: “Als fan van Anuna en Greta”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Zanger Tom Helsen heeft een drastische beslissing genomen. Hij eet vanaf nu geen vlees meer. “Als fan van Anuna en Greta”, schrijft hij.

“Ik ben grote fan ben van mensen zoals Anuna (De Wever) en Greta (Thunberg). Ik sta vol bewondering voor mensen die ergens voor staan en die een verschil kunnen maken van aan hun keukentafel.Ondanks zoveel onzekere ‘zijlijnroepers’ die het allemaal beter weten, blijven ze toch verder vechten voor een betere wereld en dat vind ik enorm indrukwekkend”, schrijft Tom Helsen op Instagram.

En dus vindt Helsen het tijd voor actie. “Dit gezegd zijnde is het tijd om ook effectief het goede voorbeeld te geven. Ik was een paar jaar geleden al overgegaan van varkens-/rundvlees naar vooral gevogelte om mijn CO2-uitstoot al voor een stuk te verlagen, maar nu is het tijd voor de volgende logische stap: vanaf NU stop ik met vlees eten.”

En de muzikant weet goed waarom hij die stap zet. “Niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor het dierenleed”, klinkt het. “En het voelt verdomd goed. Iets wat ik al jaren geleden had moeten doen, maar ik was zwak. But no more.” En hij koppelt er meteen een uitdaging voor zijn fans aan: “Wie doet er met me mee?”

Tags tom helsen