Theo Francken krijgt fikse waarschuwing van zijn broer: “Je bent slecht bezig jongen”
Theo Francken krijgt fikse waarschuwing van zijn broer: “Je bent slecht bezig jongen”
Foto: Photonews

Morgenavond is voormalig staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Francken te gast in ‘Het Huis’. Na vijf jaar aandringen door programmamaker Eric Goens, heeft hij eindelijk toegezegd. Theo Francken praat er onder andere openhartig over de waarschuwing die hij kreeg van zijn broer.

Theo Francken is een politicus die de controverse niet schuwt. Gelukkig is er de familie om hem af en toe met beide voeten op de grond te zetten. Zijn vader liet hem één ding beloven: als je cynisch wordt, moet je stoppen. “Ik heb daar veel over nagedacht, de laatste maanden”, geeft Theo Francken toe.

Net voor de laatste verkiezingen moest zijn broer hem aan deze belofte herinneren. “Mijn broer heeft dan gezegd: Theo, je bent slecht bezig jongen. Je bent veel te cynisch, je opmerkingen, je tweets, je Facebook-posts, doe dat niet. Als het zo moet, stop dan gewoon. Herinner je je wat ons vader heeft gezegd.”

“Ik ben daar echt ‘keislecht van gegaan’", aldus Francken. "Een week later hebben we afgesproken om daar eens over te praten, ja ik heb daar veel over nagedacht. Ik heb dat toen met mijn vrouw ook besproken. En met mijn moeder.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.