Anuna De Wever doet erg opvallende oproep: "Anders raken we er nooit op tijd"
PMN
Anuna De Wever doet erg opvallende oproep: "Anders raken we er nooit op tijd"
Foto: Photonews

Anuna De Wever is dringend op zoek naar een supersnel schip dat haar en de andere klimaatjongeren naar Madrid kan brengen voor de klimaattop.

De klimaatactiviste trad in Greta Thunberg haar schoenen en nam samen met een dertigtal Europese jongeren de boot vanuit Nederland naar Brazilië. Daar aangekomen zouden ze de bus nemen naar Chili om er de klimaattop bij te wonen. 

Door de sociale onrust in het land werd de klimaattop afgelast en zal die nu in Madrid doorgaan. Maar dat is een probleem voor de jongeren: "We zouden heel gelukkig zijn mochten op zijn minst enkele afgevaardigden van onze groep de COP kunnen bijwonen om onze visie te delen. Vanuit Belém in Brazilië zou ons groot schip niet op tijd kunnen zijn, maar een raceschip misschien wel", klinkt het. 

Ook Greta Thunberg is op zoek naar een raceschip. "Het blijkt dat ik de halve wereld ben rondgereisd in de verkeerde richting. Ik zal een manier moeten vinden om de Atlantische Oceaan in november over te steken. Als iemand mij kan helpen met transport, zal ik erg dankbaar zijn", schreef ze op Twitter. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.