Straffe ontdekking over Marieke Vervoort: “Door die drastische beslissing kon ze makkelijker genieten van de tijd die ze nog had”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Vorige week nam Marieke Vervoort afscheid van het leven. Ze deed dat met een glaasje cava in de hand.

Marieke Vervoort leed aan een ongeneeslijke spierziekte. Die bezorgde haar helse pijnen. Maar ondanks alle tegenslagen stond Willemie zeer positief in het leven.

“Marieke heeft alles uit haar korte leven gehaald”, bedenkt neuroloog en veerkrachtexpert Michael Portzky zich in TV-Story. “In die zin heeft ze meer geleefd dan veel tachtigers. Dat is levenskunst.” 

“Niemand weet hoeveel tijd hem nog rest, dus de vragen die we ons beslist moeten stellen, zijn: ‘Besteed ik mijn tijd goed? En stel ik de juiste prioriteiten?’ Als het noodlot toeslaat, kan je, net als Marieke, beter gezegend zijn met een flinke dosis veerkracht. ‘Veerkrachtige mensen kunnen veel beter omgaan met tegenslagen.”

“Ondanks alle tegenslagen heeft Marieke altijd enorm gefocust op oplossingen. Het regelen van euthanasiepapieren, zo’n grote knoop doorhakken, maakt dat je makkelijker kan genieten van de tijd die je nog rest en harder kan leven dan ooit tevoren. Weten dat er een noodknop is, geeft zielsrust."