Stefaan Degand confronteert zijn dochter met de harde realiteit na de dood van zijn vrouw: “Dit vertel ik haar, want het is de waarheid”

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Acteur Stefaan Degand verloor in juli 2017 plots zijn vrouw en ongeboren kind en bleef achter met dochter Mila, nu 4 jaar oud. Die harde confrontatie met de dood - 8 maanden daarvoor verloor Stefaan ook zijn moeder - heeft hem niet van gedachte doen veranderen: "Als het gedaan is, is het gedaan."

"Ik ben totaal niet gelovig. En ik geloof echt dat er niets is. We moeten het hier en nu doen. We zijn hier maar eventjes op deze aardkloot en als het gedaan is, is het gedaan. Ik kan mij natuurlijk gigantisch vergissen”, aldus Stefaan Degand.

"Als Mila mij vraagt waar mama is, vertel ik haar de waarheid. Ze is er niet meer. Ze is dood. Maar ze zit in ons hart voor de rest van ons leven. Maar niet: mama zit op een betere plek, mama is een sterretje. Want het is gewoon niet waar. Als Mila dat wil geloven, dan mag ze dat van mij. Dan is dat haar waarheid. Maar ik ga haar dat niet opdringen."

"Mijn eigen kind de dood onthouden, besparen, vergoelijken, romantiseren? Neen, nooit. Ik denk zelf ook niet na over de dood. Nooit. Ook niet over mijn eigen dood. Ik denk: 'Los het op'. Ik zal het niet meer weten! Ik zal het niet horen, niet zien, niet voelen, niets."