Na verschillende aanklachten komt Walter De Donder opnieuw in de problemen: “Walgelijk racistisch”

Sinds 2011 is Walter De Donder niet alleen burgemeester waar Samson en Gert wonen, maar ook van de gemeente Affligem. De anders erg geliefde burgemeester ligt momenteel zwaar onder vuur.

Al voor de tweede keer wordt Walter De Donder aangeklaagd door zijn buurman. Het gaat de buurman iedere keer om een bijgebouw in de tuin van de burgemeester van Affligem. Daarnaast komt Walter nu opnieuw in de problemen door enkele uitspraken die hij onlangs deed.

“Er zijn wijken in Antwerpen die volledig ontvolkt zijn van onze eigen mensen en die ingenomen zijn door andere groepen”, zegt kandidaat CD&V-voorzitter Walter De Donder in een video die hij zelf op Twitter heeft geplaatst. Volgens Walter is dat niet alleen in Antwerpen, maar ook in Brussel “een probleem”.

Binnen zijn politieke partij wordt echter afkeurend gereageerd op de opvallende uitspraken van de burgemeester van Affligem. Ook op sociale media krijgt Walter heel wat kritiek. “Onze eigen mensen, wie bedoelt u daarmee?”, staat te lezen onder het filmpje. Wat hij verkondigt, wordt ook “walgelijk” en “racistisch” genoemd, weet Het Laatste Nieuws.

Meer nieuws

Meer nieuws

.