‘Thuis’-actrice Elise Roels verdraagt het niet langer: “Ik word daar misselijk van"

‘Thuis’-actrice Elise Roels noemt zichzelf een echte mensenmens. Toch bezorgen de sociale media Elise stress.

Vorig jaar merkte Elise Roels dat ze in een paar dagen enkele tientallen volgers op Instagram kwijt was. Ze was er niet goed van. “Ik ben toen zelfs beginnen zoeken op het internet of er iemand een actie op poten had gezet om mij uit ‘Thuis’ te krijgen of zo”, vertelt ze. “Ik ben toen een jaar gestopt met dingen te posten. Sinds kort doe ik het weer, en opnieuw krijg ik er stress van.”

Laatst was Elise met haar ouders, broers en zus beneden gezellig met z’n allen aan het eten toen haar telefoon ging. Die lag boven, op haar kamer. “Wel, het feit dat ik niet meteen kon opnemen, maakte me letterlijk misselijk. Ik begon te zweten. Ja, zo’n smartphone kan me echt stress geven”, zegt ze.

“Ik heb het gevoel dat ik altijd bereikbaar moet zijn, dat ik alles van iedereen moet kunnen volgen. Onzin, ik wéét dat ik zonder gsm kan. Want als we op vakantie zijn in Frankrijk logeren we afgezonderd, in een huisje zonder wifi. En ik heb die gsm daar niet nodig. Maar thuis ben ik afhankelijk van dat ding. Ik schaam me ervoor, maar het is zo.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.