Zo ontroerend was het afscheid van Marieke Vervoort: “Dat is nog nooit eerder gebeurd”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Gisteren werd er afscheid genomen van rolstoelatlete Marieke Vervoort. De uitvaart vond plaats in feestzaal Hof Te Rhode in Diest. Het werd een uitvaart met een lach en een traan, zelfs bij de begrafenisondernemer.

“Zie mij hier staan. Met tranen in mijn ogen. Dat is nog nooit gebeurd.” Begrafenisondernemer Maarten Stulens schrok van zichzelf. Drie jaar lang heeft hij met Marieke Vervoort haar uitvaart voorbereid. “Vandaag is helemaal gelopen zoals ze het had gewild. Alleen mijn tranen stonden niet in het scenario.”

Marieke had voor een rode kist gekozen. “Die kleur heeft ze zelf gekozen”, verklapte begrafenisondernemer Maarten Stulens. “Marieke zocht een kleur die het dichtst bij het rood van Marco Borsato ligt, zoals hij het bezingt in Rood, het liedje dat haar er op lastige momenten altijd doorsleurde.”

Al drie jaar geleden belde Marieke de begrafenisondernemer. Ze had gelezen dat zijn bedrijf Papillon tijdens een uitvaartdienst vlinders laat ontsnappen uit een bloementuil. Marieke wilde dat ook. De volgende jaren hebben de twee zesmaal samengezeten om de uitvaart te bespreken. “We zijn zelfs een keer samen gaan eten. Wie doet dat nu, gaan eten met zijn begrafenisondernemer? Marieke dus.”