Verschrikkelijk wat James Cooke heeft moeten doorstaan: “Geen zin meer in het leven”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In ‘Gert Late Night’ legt hij in bed de ziel van de bootgasten bloot, maar gisterenavond werden de rollen omgekeerd. James Cooke liet in ‘Het huis’ zélf in z’n hart kijken.

Tijdens het Eén-programma vertelde James Cooke over zijn moeilijke jeugd en hoe hij moest vechten tegen een wanhoopsdaad. “Ik was zeventien en zat er helemaal door. Alles zat tegen”, vertelt James.

“Mijn ouders gingen uit elkaar. Mijn eigen relatie strandde. Ik werd gepest. Ik ontdekte mijn geaardheid en kampte daarmee. Rookte joints. Bleef weg van school. Ik had geen zin meer in het leven”, aldus de presentator. James dacht destijds dat er niks of niemand was die hem nog kon helpen. “Ik zat met de allesomvattende vraag of ik nog wel uit die put zou en wilde geraken. Dat was de moeilijkste periode uit mijn leven”, geeft hij eerlijk toe.

“Het signaal dat ik niet meer verder wilde, heeft me uiteindelijk gered. Het was de druppel te veel die alles losmaakte. En toen ben ik opgevangen”, besluit James. Hij raakte uiteindelijk verlost van zijn donkere gedachten door te praten met een psychiater.