Dina Tersago doet iedereen serieus schrikken met drastisch besluit: “Dit had niemand van mij verwacht”

bron: nina/HLN
door: Redactie
Dina Tersago
Afbeelding bron: Medialaan
Dina Tersago kampte vroeger met onzekerheid en faalangst. Dat dwong haar tot een drastische beslissing.

Dina Tersago kampte vroeger met onzekerheid en faalangst. Dat dwong haar tot een drastische beslissing. “Ik heb daarmee leren omgaan, maar op de universiteit – ik studeerde pedagogie in Leuven – speelde het weer hard op. Zo hard zelfs dat ik in de eerste licentie besliste om een sabbatjaar in te lassen. De druk werd me te groot”, vertelt Dina Tersago in Nina.

“Ik was altijd een brave puber geweest en wilde eens uit de band springen. Als daad van rebellie heb ik gedaan wat niemand van me verwachtte: ik schreef me in voor Miss België. Heel gek, want ik had geen hoog zelfbeeld. Men zei weleens dat ik een schoon meisje was, maar verder? Ik droeg geen make-up, ik was een tomboy.”

“Mijn ouders schrokken en mijn vriendinnen ook. ‘Wat? Miss België-verkiezing? Gij?’ Ik verwachtte dat ik niet ver zou geraken, en startte intussen een regentaat wiskunde, fysica en informatica. Toen bleek dat ik verder en verder in die wedstrijd raakte, dacht ik: het is dat het zo moest zijn. Ik stopte wéér met mijn studies. En werd Miss België 2000.”