Frank Deboosere verrast: “Het gaat voor het eerst vriezen”
Frank Deboosere verrast: “Het gaat voor het eerst vriezen”

Vandaag was een zachte dag met temperaturen van 16 of 17 graden. Vanaf zondag krijgen we een heel ander weertype. Ook de nachten worden gevoelig frisser.

“Misschien valt er vanavond even een spatje regen in de kuststreek. Verder blijft het vannacht droog. Het wordt zacht met minima van 12 tot 14 graden. Zaterdag krijgen we opnieuw dat zeer zachte weer, met een gesluierde zon. We gaan naar 19 en misschien heel lokaal zelfs 20 graden”, aldus Frank Deboosere.

“Tegen morgennamiddag of morgenavond komen er meer en meer wolken vanuit het westen. In de nacht van zaterdag op zondag trekt een actieve regenzone over ons land. Die regenzone blijft zondag nog even haperen over de Ardennen. Achter die regenzone zit veel koelere lucht van polaire oorsprong. We doen er dus een aantal graden af. Zondag komen we niet veel hoger dan 12 graden.”

“Maandag, dinsdag en woensdag wordt het, ondanks uitbundige zonneschijn, geleidelijk veel frisser. Maandag krijgen we nog 12 graden, dinsdag 11 graden, en woensdag en donderdag nog maxima rond 9 graden. Het zal ’s nachts ook verder afkoelen. In de nacht van dinsdag op woensdag kan eventueel in de Kempen de 0 graden in zicht komen, misschien duikt de temperatuur zelfs even onder 0. In de nacht van woensdag op donderdag wordt er op veel plaatsen in het binnenland geflirt met het vriespunt, of even daaronder.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.