Cath Luyten doet vele wenkbrauwen fronsen: “Dit had niemand van mij verwacht”
Cath Luyten doet vele wenkbrauwen fronsen: “Dit had niemand van mij verwacht”
Foto: Photonews

Cath Luyten doet wenkbrauwen fronsen. De programmamaakster beseft het: "Dit had men van mij niet verwacht."

“'Silence, please!’ is een boek geworden waar ik heel trots op ben. Aanvankelijk fronsten sommige mensen de wenkbrauwen toen ik vertelde dat ik zoiets ging doen. Mijn zoon Bill moest lachen dat uitgerekend zijn mama een boek wilde schrijven over stilte. En ja, ik snap best dat mensen dit niet meteen met mij rijmen, maar ik heb dus ook een stiller kantje”, aldus Cath Luyten. 

Het afgelopen jaar, waarin Cath haar boek schreef, was zeer emotioneel. Nadat ze meer dan vijftien jaar een koppel vormde met VRT-sportjournalist Frank Raes en veertien jaar ook met hem als een getrouwd stel door het leven ging, verbraken ze vorig jaar hun huwelijk. Ondertussen heeft Luyten met regisseur Eshref Reybrouck een nieuwe liefde gevonden.

“Maar dat neemt niet weg dat een scheiding iets heftigs is”, zegt Cath. “Ook al ga je op een ‘goede’ manier uit elkaar, zoals dat bij Frank en mij het geval was, dan nog wens je dat niemand toe. Voor mij kwam ‘Silence, please!’ op het juiste moment. Door aan het boek te werken, heb ik de kans gekregen om ook eens goed na te denken over alles wat er in mijn leven gebeurde.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.