Helmut Lotti heeft er enorm veel spijt van: “Het was mijn grootste nederlaag”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Helmut Lotti wordt vandaag 50 jaar. Na 13 miljoen verkochte cd’s en drie echtscheidingen staat de zanger naar eigen zeggen heel anders in het leven dan vroeger.

Wat privé zijn grootste nederlaag was? Het antwoord volgt binnen een fractie van een seconde: “Mijn drie echtscheidingen”, aldus Helmut Lotti. Gelukkig houden ze hem niet tegen om zich helemaal te geven in zijn nieuwe relatie, zegt hij.

“Ik kan niet anders: emotioneel voluit, altijd. Maar dat wil niet zeggen dat ik nog een vierde keer trouw. Ik beschouw het huwelijk niet langer als het summum, de absolute apotheose van een relatie. Ik denk tegenwoordig zelfs dat het beter is om niét te trouwen. Het houdt het allemaal toch wat frisser. Ik vind ‘mijn lief’ ook veel toffer klinken dan ‘mijn vrouw’”, geeft de 50-jarige zanger toe.

Momenteel is Helmut erg gelukkig met zijn lief, Marieke. Zij is muzikante, auteur van kinderboeken, en actrice van beroep. Het koppel is al twee jaar samen en zou volgens Het Laatste Nieuws heel bewust de schijnwerpers mijden.