Carl Huybrechts reageert voor het eerst op beschuldiging van seksisme: Dit is zijn reactie
Carl Huybrechts reageert voor het eerst op beschuldiging van seksisme: Dit is zijn reactie
Foto: Photonews

In het programma Bij Vlaeminck op Studio Brussel is Carl Huybrechts door twee oud-collega’s bij de VRT beschuldigd van seksisme tegenover sportjournaliste Inge Van Meensel. Hij reageert zelf voor het eerst.

Sporza-journaliste Inge Van Meensel deed afgelopen weekend haar boekje open over ex-collega Carl Huybrechts. “Hij uitte openlijk zijn haat tegen vrouwen in de sportjournalistiek. Die kunnen dat niet, zei hij, omdat ze niets van sport kennen. Hij belde naar de bazen dat mijn verslagen niet goed waren en voor zijn programma mocht ik niets maken. Geen wijven in mijn show”, zou Carl gezegd hebben.

“Ik weet waar het over gaat. Het is bijna twintig jaar geleden”, reageert Carl nu. “Ik deed een voetbalprogramma en plots hoorde ik een stukje verslag van een wedstrijd, dat was ingelezen met een heel slap stemmetje. En dan heb ik gezegd: dit moet opnieuw, dit moet iemand anders doen want dit is niet goed genoeg. Ik verwacht in voetbalcommentaar een beetje drive, een beetje kracht. Dat zat er niet in.”

“Ik heb met heel veel vrouwen gewerkt: met Martine Tanghe, met Catherine Van Eylen ... Je mag hen allemaal vragen hoe dat was. Dit is gewoon te gek voor woorden. Het gaat mij gewoon om kwaliteit”, verdedigt Carl zichzelf. “Dit is gewoon flauwekul.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.