Dit had niemand van hem verwacht: Bart De Wever verspreidt hartverwarmende boodschap

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM NIEUWS
Na afloop van de musical ‘La Cage aux Folles’ en op de tonen van ‘Daar komt de bruid’, stapte Koen Crucke zondagmiddag het podium op in het Antwerpse theater Elckerlyc. Burgemeester Bart De Wever kwam de huwelijksbeloften van Koen en zijn echtgenoot Jan hernieuwen.

Vijftien jaar geleden stapte Koen Crucke in het huwelijksbootje met Jan Gheysens. Het werd een sobere ceremonie in intieme kring, want dat is wat zijn partner het liefste wilde. Maar Koen heeft het al altijd grootser gezien.

Zondagnamiddag kwam zijn droom eindelijk uit. Na afloop van de musical ‘La Cage aux Folles’, waarin hij de hoofdrol speelt, werd zijn echtgenoot op het podium geroepen. Koen zelf verscheen plots in het wit én met voile. En als kers op de taart was ook Bart De Wever van de partij om de huwelijksbeloften van de twee officieel te hernieuwen. En die verspreide meteen nadien een hartverwarmende boodschap.

“50 jaar samen, 15 jaar getrouwd, als eerste homokoppel een kind geadopteerd en grootgebracht. Koen en Jan hebben veel bijgedragen tot een Vlaanderen waarin iedereen zichzelf kan zijn”, aldus de politicus.