Gert Verhulst neemt fors besluit: “Als mensen daar een probleem mee hebben, so be it”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Gert Verhulst heeft veel te danken aan zijn geslaagde deelname aan ‘De Slimste Mens’. Gert windt er geen doekjes om: “‘De Slimste Mens’ heeft mijn leven veranderd.”

Zonder zijn passage in ‘De Slimste Mens’ zou er geen reboot van ‘Zeg eens euh!’ en geen ‘Gert Late Night’ gekomen zijn. De quiz heeft het leven van Gert Verhulst dus danig veranderd. “Ik heb het twaalf a?everingen volgehouden, en dat is niet zonder gevolgen gebleven. De programmadirecteur van VIER is naar mij gekomen met de vraag: ‘Zou jij opnieuw dingen willen presenteren voor volwassenen?’”, vertelt Gert in Humo.

“Ik ben met tv begonnen toen een omroeper nog bijna verplicht was om een das te dragen en zeker geen schuine moppen mocht maken. Voor mij gold dat des te meer: Ik was bekend van een kinderprogramma. Pas bij ‘De Slimste Mens’ heb ik die knop kunnen omdraaien: ‘Bon, mannen, ik heb dit dertig jaar gedaan. Hier ga ik gewoon zijn wie ik ben, Antwerps accent incluis. Als mensen daar dan een probleem mee hebben: so be it”, aldus Verhulst.

Dit seizoen keert Gert Verhulst terug naar ‘De Slimste Mens’, maar deze keer in de jury. “Ik zal pas na een paar weken verschijnen, één keer met James Cooke en één keer met Marc-Marie Huijbregts. Ik kijk er enorm naar uit.”