Bart De Wever getuigt over levensveranderende beslissing: “Het heeft mijn leven op zijn kop gezet”
Bart De Wever getuigt over levensveranderende beslissing: “Het heeft mijn leven op zijn kop gezet”
Foto: Photonews

Een deelname aan het VIER-programma‘De slimste mens ter wereld’ kan het leven van de kandidaten serieus veranderen. Bart De Wever en Greet Op de Beeck getuigen deze week in HUMO over hun leven ná de quiz.

Tien jaar geleden moest ‘Slimste mens’-zwaargewicht Bart De Wever nipt de duimen leggen voor Freek Braeckman, die de finale won. Dat hij na zijn deelname serieus aan bekendheid had gewonnen, ontdekte hij niet veel later in het dagelijks leven.

“Iedereen herkende me plots, en van overal stroomden er mensen toe die me de hand wilden schudden. Op dat moment besefte ik dat ik een kwantumsprong in bekendheid had gemaakt, een sprong waar een politicus normaal gezien járen over doet”, legt Bart uit.

Ook Greet Op de Beeck gooide in 2004 hoge ogen in ‘De slimste mens’: negen afleveringen bleef de Radio 1-presentatrice zitten waar ze zat, waarmee ze het toenmalige record scherper stelde, weet Het Laatste Nieuws. En toch had ze, achteraf bekeken, liever niet meegedaan. “Ik quizde graag, en zat destijds ook in een quizploegje, maar had ik geweten dat het mijn leven zodanig op zijn kop zou zetten, had ik waarschijnlijk vriendelijk bedankt”, aldus Greet.

Meer nieuws

Meer nieuws

.