Goedele Liekens is woest na felle kritiek: “Zo laag om dat over mij te insinueren”
Goedele Liekens is woest na felle kritiek: “Zo laag om dat over mij te insinueren”
Foto: Photonews

Goedele Liekens is boos. Radiomaker Vincent Byloo liet zich dit weekend in een opiniestuk uit over het feit dat de kersverse politica meewerkt aan het tv-programma 'Celebs gaan daten'. “Mevrouw de volksvertegenwoordiger heeft dus belangrijker dingen aan haar hoofd dan het volk te vertegenwoordigen”, schreef hij. Liekens, die sinds de verkiezingen in mei voor Open VLD in de Kamer zetelt, reageert: “Laag om dat te insinueren.”

Vincent Byloo vroeg zich in zijn column in De Morgen af “hoe het nog met de parlementaire carrière van Goedele Liekens is gesteld”. De radiomaker stelde zich vragen bij het nieuws dat Goedele Liekens samen met Jani Kazaltzis celebs gaat koppelen in nieuwe VIER-programma ‘Celebs gaan daten’.

“Mevrouw de volksvertegenwoordiger heeft dus belangrijker dingen aan haar hoofd dan het volk te vertegenwoordigen…. Waarom haar skills als matchmaker dan niet inzetten voor een veel urgentere toenaderingsopdracht? Dat het paleis haar maar gauw opvordert als Koninklijk Koppelaar. Ze heeft er de kwaliteiten voor. En kennelijk ook de tijd”, besloot hij.

“Laag om dat te insinueren”

Die woorden zijn bij Goedele Liekens in het verkeerde keelgat geschoten. “Dat ik in mijn vrije tijd meewerk aan een programma als ‘Celebs gaan daten’, doet geen enkele afbreuk aan mijn inzet en integriteit. Laag om dat te insinueren”, sneert Goedele. “Jammer dat hij zich niet informeerde over de wetsvoorstellen die ik intussen indiende, mijn tussenkomsten in diverse commissies en de grote inhoudelijke dossiers zoals een totaalpakket in de strijd tegen seksueel misbruik. Om er maar enkele te noemen.”

Goedele haalt ook aan dat de opnames voor het programma tijdens haar vakantie gebeurden. Liekens doet de radiomaker nog een voorstel. “Verschillen we van mening, Vincent Byloo? Goed. Laten we erover spreken, maar laten we elkaar niet persoonlijk neerhalen in opiniestukken. En voor de rest mag je op je beide oren slapen: Goedele zit on top van haar dossiers.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.