Sabine Hagedoren geeft iedereen weer wat hoop: “Vanaf dan wordt het terug zonnig en droog”
Sabine Hagedoren geeft iedereen weer wat hoop: “Vanaf dan wordt het terug zonnig en droog”
Foto: VRT

Vandaag kreeg men vooral in het centrum en het oosten nog geregeld buien over zich heen. Het werd 12 tot 16 graden. Het wisselvallige weer blijft deze week aanhouden, maar Sabine Hagedoren geeft een sprankeltje hoop.

“Morgen is er een matige tot vrij krachtige wind, met rukwinden tot 50 of 60 kilometer per uur. Het wordt grijs met periodes met regen. Aan de kust wordt het tegen het einde van de dag misschien al droger. De nacht daarop sleept een storing over het land. Het wordt op de meeste plaatsen regenachtig.”

“Donderdag staan we op met nog meer gemiezer, vooral voor het centrum en het oosten van het land. In het westen is het droger. In de loop van de namiddag wordt het ook in het centrum en het oosten grotendeels droog. Er kan misschien lokaal nog een bui vallen, bij maxima van 15 of 16 graden.”

“Vrijdag staat er opnieuw veel wind. Het wordt wisselvallig met buien. Na de middag wordt het wat droger met opklaringen. Ook in het weekend is er redelijk veel bewolking, met af en toe een bui. Het wordt zo’n 14 of 15 graden.”

“Begin volgende week zou het kunnen dat de luchtdruk wat gaat stijgen, dat het weer dus mooier wordt, dat we de zon wat meer tevoorschijn zien komen en dat het wat droger wordt.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.