‘Dancing with the Stars’ zwaar onder vuur: Dit is er aan de hand
‘Dancing with the Stars’ zwaar onder vuur: Dit is er aan de hand
Foto: VIER

Er is online commotie ontstaan over de afgelopen uitzending van ‘Dancing with the Stars’ ontstaan. Via de sociale media laten verschillende kijkers volop weten dat ze niet te spreken zijn over de uitslag van de wedstrijd en dus ook kwaad opzet vermoeden.

“Dancing with the Stars’ hanteert als format de regel dat de jury voor de helft verantwoordelijk is voor de punten. De andere helft wordt bepaald door het stemmende publiek”, legt jurylid Jan Kooijman uit. Die invloed van de stemmende kijker heeft natuurlijk heel wat gevolgen voor het verloop van de wedstrijd. Het valt kijkers op dat Viktor Verhulst als zoon van presentator Gert een streepje voor lijkt te hebben, en ook op heel wat stemmen van zijn fans kan rekenen.

“De vijven en of negens zeggen zeker niets over hoe leuk wij de BV’s vinden. En al helemaal niets over de kwaliteiten van de pro-dansers”, gaat het Nederlands jurylid verder. “Als ik daar cijfers voor mocht geven krijgen ze allemaal elke week een tien! Voor jullie thuis is dat uiteraard anders. Maar hey, dat format zit zo in elkaar!”, aldus Jan.

Meer nieuws

Meer nieuws

.