VTM

Andy Peelman in tranen bij wat hij te horen krijgt: “Zeer schrijnend”

bron: Showbizzsite
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Andy Peelman is naast acteur in ‘De Buurtpolitie’, ook echt politieagent. In ‘Andy op Patrouille’ volgt hij vanaf 15 oktober elke dinsdag om 20.35 op VTM lokale politiediensten over de hele wereld. Hij gaat mee op interventie met zijn collega's van onder andere de Policía Nacional van Colombia, het Sheriff's Office van de Amerikaanse staat Virginia of de Border Police van Israël.

In de eerste aflevering gaat Andy Peelman mee op patrouille met een deputy van een Sheriff's Office met bescheiden middelen in de Verenigde Staten. En het gaat er meteen serieus aan toe. Deputy Jimmy Wiygul staat er voor de meeste taken alleen voor in een politiezone die maar liefst 10 keer zo groot is als Brussel.

Andy helpt de deputy bij de diverse oproepen die binnenstromen. Jimmy is blij met wat hulp, want als er iets moet gebeuren, is hij degene die de baan op moet. Dat kan zijn voor de beveiliging op een basketwedstijd, of het bestrijden van alcoholgebruik en -bezit. Wanneer de sheriff een anonieme tip heeft gekregen dat er illegale praktijken met alcohol plaatsvinden in een woonst, vallen Jimmy en Andy binnen met een huiszoekingsbevel.

Ook het gebruik van zware pijnstillers is een heuse epidemie in Amerika. Andy ondervindt dit al snel aan den lijve wanneer hij enkele mannen moet oppakken voor het rijden onder invloed. Samen met Jimmy gaat hij achter een bestuurder aan die vluchtmisdrijf heeft gepleegd. Wanneer hij het verhaal van de persoon in kwestie hoort en meer te weten komt over de schrijnende situaties waarin deputy Jimmy soms verzeild geraakt, houdt Andy het even niet meer droog.