Matthias Schoenaerts haalt zich woede op de hals: “Dat is levensgevaarlijk en verboden”
Matthias Schoenaerts haalt zich woede op de hals: “Dat is levensgevaarlijk en verboden”
Foto: Photonews

Er zijn dit weekend foto’s opgedoken waarop de Vlaamse steracteur Matthias Schoenaerts zich bezondigt aan spoorlopen. De fotoreeks is te zien in Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws. Bij spoornetbeheerder Infrabel reageert men gefrustreerd.

“Dit toont nog maar eens aan dat het probleem wordt geminimaliseerd, dat het wordt onderschat. Nochtans zijn er dit jaar al negen mensen om het leven gekomen op en rond het spoor”, zegt woordvoerder Frederic Petit.

Infrabel heeft contact opgenomen met het mediabedrijf en de manager van Matthias Schoenaerts. Het Laatste Nieuws erkent dat deze foto’s een foute perceptie kunnen creëren. Op de website van HLN werd ondertussen een boodschap geplaatst om de lezers te waarschuwen voor de gevaren van spoorlopen.

“Dat blijft ook onze boodschap: spoorlopen is levensgevaarlijk én verboden”, aldus Petit, die zwaar teleurgesteld is omdat dit maar niet lijkt door te dringen. “Ik voel me een beetje een Don Quichot, die vecht tegen windmolens. Ondanks al onze oproepen, blijft het een maatschappelijk probleem dat wordt geminimaliseerd.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.