Prins Harry zorgt voor een schok in Buckingham Palace: “Hij heeft dit toch gedaan, ondanks alle waarschuwingen”
Prins Harry zorgt voor een schok in Buckingham Palace: “Hij heeft dit toch gedaan, ondanks alle waarschuwingen”
Foto: Photonews

Prins Harry zorgt voor een schok in Buckingham Palace. Vorige week heeft de prins aangekondigd dat zijn vrouw Meghan een Britse tabloid voor de rechtbank daagt wegens laster.

Prins Harry heeft de roddelpers altijd de schuld gegeven voor de dood van zijn moeder. Verwijzend naar de dood van prinses Diana, schreef Harry in een emotionele brief dat hij vreesde voor een herhaling: “Ik ben te lang een stille getuige geweest van Meghans persoonlijke lijden. Mijn diepste vrees is dat de geschiedenis zich zal herhalen.” Het publiceren van een persoonlijke brief van Meghan aan haar vader Thomas Markle, is voor het koppel de druppel geweest.

De prins schreef de heftige brief zelf en was door hovelingen gewaarschuwd het niet uit te sturen om niet nog meer polemiek te zaaien, maar hij was te woest. Dat Harry’s kreet op een speciaal gecreëerde website werd gepubliceerd en niet via Buckingham Palace, doet bovendien vermoeden dat de Queen en prinsen Charles en William er vooraf niet van op de hoogte waren, om te vermijden dat ze het wilden tegenhouden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.