Kenners zien Eurosongdeelname van Hooverphonic volledig zitten: “Een keigoed nummer!”

bron: HLN/Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Hooverphonic gaat ons land vertegenwoordigen op het komende Eurovisiesongfestival. Het nieuws was een verrassing van formaat. Kenners zijn in elk geval dolenthousiast over hun deelname.

“Ik zeg al vijftien jaar dat Hooverphonic moet gaan, en eindelijk is het zover”, zegt VRT-journalist en Songfestivalkenner André Vermeulen. “Ik had bij interviews al verschillende keren aan Alex Callier en Raymond Geerts gevraagd of ze geen zin hadden om het te doen. Daar kwam nooit een duidelijke ‘ja’, maar ook geen regelrechte ‘nee’ op.”

André denkt te weten waarom Hooverphonic nu wél heeft toegezegd. “Omdat ze het juiste lied hebben. Die twee hebben voldoende vakkennis om te oordelen of ze iets in handen hebben dat op het Songfestival kan scoren, terwijl ze toch trouw aan zichzelf blijven.” Met de keuze voor Hooverphonic zitten we echt wel goed, meent André. “Ze maken verzorgde, sierlijke, filmische muziek en Alex heeft al gezegd dat er ook strijkers zullen zijn. Ik verwacht er echt heel veel van.”

Ook Bob Savenberg is ervan overtuigd dat Hooverphonic potten gaat breken met hun nummer. “Yes! Eindelijk een grote naam die zijn kop durft uit te steken”, zegt Bob enthousiast. “Ik ben echt superblij, want ik ken Alex: die zal een keigoed nummer hebben, anders doet hij dit niet.”