België stuurt volgend jaar deze klepper naar het Songfestival in Nederland

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De VRT heeft maandagavond bekendgemaakt wie er volgend jaar voor ons land naar het Songfestival gaat. Dat is een echte klepper geworden.

Niemand minder dan Hooverphonic gaat volgend jaar ons land vertegenwoordigen op het Songfestival. De groep van Alex Callier trekt deze week nog op tournee door Oost-Europa. Daarna doen ze hetzelfde in België.

De VRT vroeg al vier keer eerder aan Hooverphonic om deel te nemen, maar telkens werd dat geweigerd. We hebben het altijd gezegd: als we hét nummer hebben, dan gaan we. En dat is deze keer het geval”, zegt Alex Callier. “We deden met de band nog nooit eerder mee aan wedstrijden zoals bijvoorbeeld Humo’s Rock Rally en andere, maar ik vind dat we de lat meteen hoog moet leggen", lacht Alex Callier bij Het Laatste Nieuws.

"Ik vind niet dat we iets te verliezen hebben. Van het nummer zijn we overtuigd, nu moeten we nog zorgen dat we op het festival zelf een geweldige performance neerzetten. Bovendien valt er des te meer te winnen. Ik bekijk een deelname als het uitbrengen van een nieuwe single en een televisieshow die daarmee gepaard gaat.”

“Ik kijk ieder jaar, maar vorig jaar lukte dat niet omdat ik op het feestje van een vriend was. Maar ik ging toen wel vaker dan gewoonlijk naar het toilet om daar op mijn telefoon de tussenstand te checken", besluit Callier.

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar plaats op dinsdag 12 en donderdag 14 mei (halve finales), met de finale op zaterdag 16 mei.