Walter Baele neemt drastische beslissing met pijn in het hart: “Verdorie”
Walter Baele neemt drastische beslissing met pijn in het hart: “Verdorie”
Foto: Photonews

Walter Baele (55) trekt al sinds 1984 door Vlaanderen met een koffer vol typetjes. Maar ‘Best of Baele’ wordt zijn laatste solotournee.

“Fysiek kan ik het zeker nog aan, maar na 35 jaar waren de inspiratie en het verhaal met steeds dezelfde figuren op”, zegt Walter Baele. In ‘Best of Baele’ laat de comedian nu zijn bekendste typetjes opdraven, zoals inwoner van Zwijnaarde Martin Rigolle en rastaman Wito. Ook recentere typetjes zullen erbij zijn, zoals Willy Naessens, koning Filip en Waals politicus Elio Di Rupo.

Nu het afscheid is ingezet, staat Baele met een ander gevoel op het podium. “Zaterdag had ik mijn enige try-out. Na de show dacht ik: Verdorie, het is echt gedaan. Er zullen momenten zijn dat ik iets op het nieuws zal zien en ga denken: dat was iets voor die of die figuur geweest. Vooral met Rigolle heb ik een speciale band. Die was erbij van in het begin.”

Baele stopt niet volledig met theater. Volgend jaar in mei staat hij als Rosa in Theater Elckerlyc in Antwerpen, samen met Modest. “Misschien duiken de typetjes dan weer op, maar dan met twee andere acteurs erbij bijvoorbeeld, of met een muzikant. Maar het zal altijd met humor zijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.