Piet Huysentruyt in tranen: Dit voorval met zijn dochter hakte er bij hem keihard in
Piet Huysentruyt in tranen: Dit voorval met zijn dochter hakte er bij hem keihard in

Gewezen tv-kok Piet Huysentruyt is deze week één van de drie weekgasten in 'Gert Late Night'. Tijdens de Bedgeheimen met James Cooke hield hij het niet droog. Er rolden heel wat tranen.

Het leven van Piet Huysentruyt is niet gemakkelijk geweest. Hij heeft keihard gewerkt en betaalde daar een zware prijs voor. Samen met zijn vrouw heeft hij twee kinderen. “Dit is de eerste keer dat ik dit vertel voor de camera. Ons Marietje zat op de schouder van haar mama en ik wou haar aanraken. Dat kind wou dat niet en draaide zich om. Die kende mij niet eens”, vertelt de chef emotioneel in 'Gert Late Night'. Dat voorval hakte er bij Piet keihard in. “Ik lag huilend in bed. Allez… mijn eigen kind die mij niet moet hebben.”

Zijn carrière was voor Piet héél belangrijk. Hij heeft veel geld verdiend en heeft zich kapot gewerkt. Daar had de kok een goede reden voor. Zijn vader is bij de onafhankelijkheid van Congo werkelijk alles verloren, het gezin Huysentruyt moest noodgedwongen het land verlaten. “Je leeft met ouders die werkelijk alles kwijt zijn. Het is pas naar de dood van mijn vader toe dat ik besefte wat hij heeft meegemaakt. Mijn moeder zei nog: ‘Pietje, je moet er niet mee inzitten. Ik heb een goed leven gehad’”, snikt Piet Huysentruyt. Zijn moeder overleed nog niet zo heel lang geleden aan de gevolgen van kanker. “Mijn vader heeft géén goed leven gehad”, beseft Piet. “Laat ons zeggen dat de drang om mezelf te bewijzen, dit allemaal is.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.