Willy Sommers had aanvankelijk een andere, opvallende naam in gedachten voor zijn dochter Luna: “Ze is blij dat het die uiteindelijk niet geworden is”

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Elke week komt een bekende gast in De Topcollectie op Radio 2 vertellen over zijn of haar idool. Deze week sprak Willy Sommers lyrisch over Elton John.

"Op zijn vier jaar speelde hij al piano, en op zijn vijftiende speelde hij in café's in de buurt waar hij woonde. Hij verkocht 300 miljoen platen, wie kan dat nog zeggen? Ik vind het jammer dat hij de laatste jaren niet meer zoveel in de aandacht komt, want hij is sowieso een monument”, aldus Willy Sommers over zijn idool Elton John.

Eén van zijn favoriete Elton John-platen is ‘Nikita’. "Het nummer heeft een speciale betekenis voor mij”, vertelt Willy Sommers. “Mijn dochter Luna is 17 jaar. Toen we voor haar geboorte zochten naar een naam, hadden we eigenlijk 'Nikita' in gedachten omdat ik dat nummer geweldig vond. Uiteindelijk zijn we ervan afgestapt en is het Luna geworden. Ook mijn dochter is daar vandaag wel blij om.”