Wim Opbrouck haalt uit: “Af en toe een taartje of stukje cake, mág het alstublieft nog?”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Wim Opbrouck presenteert voor de derde keer ‘Bake Off Vlaanderen’. En voor de derde keer pleit hij voor gezond verstand.

Vanaf volgende week is Wim Opbrouck opnieuw ceremoniemeester in ‘Bake Off Vlaanderen’ op VIER. Hij pleit voor gezond verstand, en daar hoort ook de occassionele zoete zonde bij. “De ketodiëten vliegen ons om de oren”, zegt Wim. “Als het om voeding gaat, schieten we tegenwoordig meteen in een kramp.” Af en toe een taartje of een stukje cake moet kunnen, vindt hij. “Ik eet zelf gezond en train twee keer per week om fit te blijven, maar ik doe niet aan diëten. Een beetje gezond verstand, alstublieft.”

“Dit programma ademt dat ook uit. Op de belangrijke momenten in het leven is er plots dat taartje of dat stukje cake. Het liefst een klein beetje mislukt, want ons leven is ook niet altijd gelukt. Wat wij in dit programma doen, geeft een beetje ontspanning aan de spanning die rond de lichaamscultuur hangt. Een cultuur die voor 95 procent van de bevolking onhaalbaar is, trouwens. Ik ben wie ik ben en ik ben daar perfect gelukkig mee”, aldus Wim.