Ian Thomas na zijn vertrek bij ‘Familie’: “Ik ben daar enorm van geschrokken”
Ian Thomas na zijn vertrek bij ‘Familie’: “Ik ben daar enorm van geschrokken”
Foto: VTM

Het is over en uit voor Ian Thomas (22) in ‘Familie’. Maandag zagen we hoe zijn personage, Elias, levend verbrandde.

Elias stond op het punt om Stefanie (Jasmijn Van Hoof) in brand te steken. In een moment van onoplettendheid slaagde Stefanie erin Elias een ultieme duw te geven, waardoor hij zelf met z’n brandende aansteker in de plas benzine viel. Een spectaculaire sterfscène, waar Ian trots op is. “Ik vond het erg cool om ‘Familie’ op zo’n straffe manier te verlaten”, zegt hij. “De opnames van die indrukwekkende slotscènes staan op m’n netvliezen gebrand.”

Uiteindelijk was zijn passage in ‘Familie’ maar van korte duur. “Maar dat wist ik al van bij het begin. ’t Is niet dat ze niet content waren of zo. Ik wist ook dat ik er met een ‘bang’ zou uitgaan, maar mocht daar uiteraard niks over zeggen”, aldus Ian.

Hij vindt het niet jammer dat het maar een tijdelijke rol was. “Een vaste rol zou te druk geweest zijn. Ik ben weer hard aan het focussen op muziek en heb recent ook een pop-up winkel geopend. Misschien dat ik later wél een grotere rol zou overwegen, want ik heb er énorm van genoten. Ik ben wel geschrokken van de aandacht die in een soap spelen met zich meebrengt. Je wil niet weten hoe vaak ik deze zomer als Elias aangesproken ben”, lacht hij.

Meer nieuws

Meer nieuws

.