Kyra Gantois stapt uit Youth For Climate en haalt fors uit: “Ik ben het beu behandeld te worden als een stuk vuil”
Kyra Gantois stapt uit Youth For Climate en haalt fors uit: “Ik ben het beu behandeld te worden als een stuk vuil”
Foto: Photonews

Kyra Gantois (20) is uit de actiegroep Youth For Climate gestapt. Zij stond samen met Anuna De Wever aan de wieg van de protesten in ons land.

In een bijzonder scherp bericht op Twitter schrijft Kyra Gantois waarom ze eruit stapt. Zij en Anuna de Wever waren ooit hartsvriendinnen, maar kregen het eerder dit jaar al moeilijk wanneer vooral de jongere Anuna met alle pluimen ging lopen. “Wat niemand zag, was ik dat ik bijna alles organiseerde achter de schermen en ik ook wel mijn ding te zeggen had en daar nooit de kans toe kreeg. Genoeg is genoeg en ik ben het beu om behandeld te worden als een stuk vuil”, schrijft ze.

Kyra deelt mee dat ze niets afwist van de acties op Pukkelpop, waar later ook woorden zijn gevallen. Gantois noemt de organisatie amateuristisch. Volgens haar is er geen plaats voor verschillende meningen binnen Youth For Climate en was zij “te kritisch”. Anuna De Wever trekt nu de Youth For Climate-organisatie, samen met nog een vijftal gelijkgezinde jongeren. Zij ontkennen dat er geen plaats is voor andere meningen. “Wij werken op een democratische manier. Vroeger zou Anuna's stem het zwaarst hebben doorgewogen, maar vandaag zijn we groter en voor een stuk geprofessionaliseerd. We proberen iedereen die zich engageert toch een stem te geven en er wordt gezamenlijk beslist welke acties we uitvoeren”, zegt activist Toon Lambrecht.

Meer nieuws

Meer nieuws

.