Hallucinante gevolgen door de seizoensfinale van ‘Thuis’

De seizoensfinale van het Eén-programma ‘Thuis’ ligt alweer bijna twee maanden achter ons. Na onderzoek van de VRT blijkt dat de verhaallijn over het thema spoorlopen maar liefst 53% van alle Vlamingen bereikte.

Na de bloedstollende verhaallijn in de seizoensfinale van ‘Thuis’ waarin de jongeren Stan, Joren en Boris over de treinsporen liepen Jorens daarbij vader overleed, deed de studiedienst van de VRT een onderzoek bij meer dan 1.300 Vlamingen. Ze wilden nagaan hoeveel mensen er in contact kwamen met het thema spoorlopen en wat de gevolgen daarvan waren.

Uit de enquête blijkt dat ‘Thuis’, in samenwerking met Infrabel, maar liefst 53% van alle Vlamingen met deze verhaallijn bereikte. Daarnaast ondernam 22% van de Vlamingen een actie naar aanleiding van de verhaallijn. Het gaat dan over actief zijn op sociale media rond het thema, erover praten met familie, vrienden of collega’s of informatie opzoeken over het fenomeen spoorlopen. Tot slot vindt 84% het positief dat ‘Thuis’ en Infrabel samenwerkten in een poging de gevaren ervan te sensibiliseren.

Meer nieuws

Meer nieuws

.