‘Friends’-geheim onthuld: Dit is waarom Jennifer Aniston bijna uit de reeks geschreven werd
‘Friends’-geheim onthuld: Dit is waarom Jennifer Aniston bijna uit de reeks geschreven werd
Foto: Photonews

25 jaar geleden kwam ‘Friends’ voor het eerst op televisie. De serie is tot op vandaag razend populair. En nog altijd zijn niet alle geheimen van achter de schermen onthuld. Zo staat in het nieuwe boek ‘Generation Friends’ dat actrice Jennifer Aniston bijna uit de serie werd geschreven.

De scenaristen van ‘Friends’ moesten op een bepaald moment een verhaallijn uitschrijven waarin Rachel Green, het personage van de Amerikaanse actrice Jennifer Aniston, uit de NBC-reeks zou verdwijnen. Voor ze audities deed voor ‘Friends’, had Aniston immers voor een concurrerend tv-station al een paar proefafleveringen opgenomen van de reeks ‘Muddling through’. Als die serie een succes zou worden, dreigde NBC Aniston te verliezen. Daarom hadden de scenaristen een plan B klaar om haar uit 'Friends' te laten verdwijnen.

Maar NBC speelde nog een vuil spel. Op het moment dat ‘Muddling through’ bij de concurrentie liep, programmeerde NBC een paar blockbusters. Het gevolg was dat bijna niemand keek, de reeks werd afgevoerd en Rachel Green een dienster in het koffiehuis Central Perk bleef .

Meer nieuws

Meer nieuws

.