James Cooke over zijn immens verdriet: " Het verlies, dat slijt niet. Wat ze ook zeggen”
James Cooke over zijn immens verdriet: " Het verlies, dat slijt niet. Wat ze ook zeggen”
Foto: Photonews

Zes jaar geleden werd Aurore, de beste vriendin van James Cooke, vermoord op de Gentse Feesten. Hij heeft veel tijd nodig gehad om dat verlies te verwerken.

"Dat het zwaar is geweest, is een understatement. Het is zo irreëel. Ook de manier waarop, we hebben haar ongewild moeten afgeven. Mensen zeggen altijd dat ze de persoon op de verkeerde plek was. Terwijl ik denk: nee, die man met zijn slechte bedoelingen was de verkeerde persoon op de verkeerde plek. Niet zij. Ik kan daar heel kwaad om worden”, aldus James Cooke.

James kreeg het vreselijk nieuws te horen toen hij in het buitenland op vakantie was met zijn toenmalige vriend. "Toen ik die telefoon kreeg... Ik heb er toch een paar weken over moeten doen om eerst al te aanvaarden dat ze er echt niet meer is. En het verlies, dat slijt niet. Wat ze ook zeggen. Ik heb verschillende manieren gezocht om dat verlies te verwerken, om te rouwen. Mijn manier was om berichtjes te blijven sturen naar haar, over wat er gebeurde. Het heeft mij echt geholpen om die rouwperiode door te komen. Daarom durf ik dat nu vertellen, en zeg ik dat al eens tegen andere mensen die afscheid moeten nemen: 'probeer dit eens, mij heeft het geholpen'.

"Ik vind dat je mag rouwen, je mag je nestelen. Je moet er de tijd voor nemen, anders krijg je het toch terug in je gezicht. En die tijd heb ik ook genomen. Ik heb me genesteld in mijn verlies en in mijn verdriet. Mijn enige voorwaarde was: ik moet er ook weer uitgeraken. En dat heb ik gedaan. Ik mis haar nog altijd, en dat zal altijd zo blijven. Dat moet ook nooit verdwijnen. Ik wil haar ook missen. Ik wil blijven voelen: damn, where are you? 'Was je maar hier.' Dat gemis zal blijven duren tot mijn laatste dag op deze aardbol."

Meer nieuws

Meer nieuws

.